top of page
  • ISSP

Cyber/nnov8: Новий етап розвитку українських стартапів у кібербезпеці

Оновлено: 27 жовт. 2022 р.

Група компаній ISSP та Український фонд стартапів (USF) у партнерстві з глобальними компаніями-лідерами Cisco, IBM Security, PwC Ukraine та Amazon Web Services офіційно презентували стартап-студію Cyber/nnov8: building cybertech of tomorrow.

Cyber/nnov8 покликана об’єднати зусилля бізнесу, підприємців, міжнародних технологічних партнерів задля розвитку екосистеми українських стартапів у сфері кібербезпеки.

Які основні цілі Cyber/nnov8?

По-перше, підтримати перспективні стартапи та підприємців у сфері кібербезпеки, сприяючи створенню якісних продуктів та послуг.

По-друге, допомогти бізнесу та державному сектору ефективно долати виклики у сфери кібербезпеки та прискорити їхню безпечну цифрову трансформацію.

«Кібербезпека – це саме та ніша, в якій українські фахівці мають конкурентну перевагу, адже вже традиційно одними із перших протидіють найскладнішим та найбільш нищівним кібератакам у світі.

В рамках Cyber/nnov8 ми будемо розвивати українські стартапи і залучати великий бізнес, корпорації, державний сектор. Вивчаючи запити від бізнесу та держави, ми підтримуватимемо саме ті стартапи, які зможуть запропонувати якісні та ефективні рішення актуальних проблем у кібербезпеці», - ділиться загальним баченням Святослав Святненко, директор з інновацій ISSP та співзасновник Cyber/nnov8.



Які можливості надасть Cyber/nnov8 для підприємців та стартапів?

  • Грантове фінансування та інвестиції до $150,000 на розвиток бізнесу

  • Партнерські послуги на загальну суму $100,000+, у тому числі на хмарні та обчислювальні сервіси

  • Доступ до більше ніж 200 венчурних фондів та інвесторів з фокусом на кібербезпеці

  • Технічна та бізнес-експертиза від менторів, професіоналів та управлінців

  • Участь у Cyber/nnov8 Demo Days та пітчинг своїх рішень інвесторам та клієнтам

  • Участь в міжнародних конференціях з кібербезпеки у складі української делегації

Найголовніше, Cyber/nnov8 пропонує унікальну платформу для взаємодії та партнерства провідних гравців індустрії кібербезпеки, які спільними зусиллями створюють можливості та умови для стрімкого зростання інноваційної екосистеми кібербезпеки в Україні.

За словами Олега Дерев’янко, засновника та голови ради директорів ISSP, а також співзасновника Cyber/nnov8, Україна, враховуючи ІТ професіоналів світового рівня та доступ до унікального знання в кібербезпеці має сприйматись як місце, звідки можуть походити цікаві продуктові стартапи в кібербезпеці.

«Ми орієнтуємось на Ізраїль, який є номер один у світі в галузі кібербезпеки завдяки існуючій там екосистемі та експертизі. У 2020 році ця невелика країна залучила близько $2,9 млрд інвестицій. Це близько 30% всіх глобальних інвестицій у цей напрямок. Отримавши фінансування, ізраїльські стартапи нерідко замовляють розробку в Україні. Потрібно змінювати цей підхід. Кібер може і має стати однією із спеціалізацій української стартаперської спільноти. Саме тому ISSP і виступив з ініціативою щодо створення Cyber/nnov8», - говорить Олег Дерев’янко.



Важливо, щоб зі сторони бізнесу надходили ініціативи, які направлені на розвиток стартапів конкретної галузі чи сектору, впевнений Ігор Маркевич, радник міністра науки та освіти з питань інновацій та засновник Home of Start-ups.

«Чудово, що з’явилась ініціатива Cyber/nnov8, яка зацікавлена в розвитку сектору кібербезпеки. В Україні є фахівці, які можуть запускати класні стартапи. Потрібно лиш створити сприятливі умови для розвитку», - зазначає Ігор Маркевич.

На думку Романа Сологуба, генерального директора ISSP та співзасновника Cyber/nnov8, дуже показово, що провідні гравці ринку кібербезпеки, в тому числі, сервісні компанії, вендори, великий бізнес, змогли швидко об’єднатися і створити такі умови на базі платформи Cyber/nnov8. «Тільки спільними зусиллями можна якісно покращити екосистему кібербезпеки в Україні», - впевнений Роман Сологуб.

Сектор кібербезпеки – це не тільки перспективний, але й фінансово цікавий напрямок. «Кібербезпека – це не продукт, це процес. Ми бачимо у цьому величезний потенціал як бізнес напрямку», - стверджує Дмитро Вартанян, співзасновник Sigma Software та один із співзасновників SID Venture Partners Fund, що також підтримуватиме українські кібер стартапи.



Ринок кібербезпеки в Україні однозначно очікує бурхливий розвиток, впевнені провідні гравці ринку. «Причина очевидна - чим більше цифрових сервісів пропонується, чим більше бізнес «оцифровується», тим більш вразливим з точки зору кібербезпеки він стає», - пояснює Сергій Мартинчук, виконавчий директор компанії CISCO Україна.

«Як міжнародна компанія, CISCO в рамках Cyber/nnov8 може допомогти українським стартапам оцінити їх рівень конкурентоздатності. Крім того, маючи окремий підрозділ Cisco Talos, що займається аналітикою кіберзлочинів, ми готові поділитися нашою експертизою з розслідувань кібератак», - пояснює Сергій Мартинчук.

Згідний з ним і Андрій Кузьменко, керівник підрозділу IBM Security в Україні. «Чому ми готові підтримувати розвиток стартапів? Бо зацікавлені у подальшій співпраці для підвищення рівня технічної експертизи компанії. Стартапи роблять нас більш «гнучкими». Сподіваюсь, що разом з Cyber/nnov8 ми зможемо знаходити цікаві команди, які готові запускати інноваційні сервіси», - коментує Андрій Кузьменко.



В цьому і є одна із «фішок» Cyber/nnov8, адже вона фактично працюватиме в рамках двох моделей.

Перша – Booster model – буде допомагати існуючим стартапам переходити на наступний рівень, розвивати їхні продукти і сервіси.

Друга – Builder model – буде працювати з підприємцями і разом з ними формувати стартапи.

Тож не залишайтесь осторонь. Ми шукаємо партнерів, менторів, експертів, дослідників, та, звісно, підприємців та стартапи.

Більше інформації на cyberinnov8.com та у ssviatnenko@issp.com.

/nnov8 with us!

コメント


bottom of page