top of page
  • ISSP

ISSP в партнерстві з Toronto Metropolitan University підвищує кваліфікацію українських студентів з кібербезпеки

ISSP та Toronto Metropolitan University запустили навчальну програму для українських студентів, які спеціалізуються на кібербезпеці. На першому етапі в проєкті беруть участь три українських вищі навчальні заклади – «Києво-Могилянська Академія», Маріупольський державний університет та Університет імені Альфреда Нобеля.


Загалом програма триває близько двох місяців і включає в себе теоретичну підготовку, практичні завдання та менторську підтримку з боку ISSP.


В основі програми лежить курс від авторитетного американського інституту SANS.


Трохим Бабич, координатор освітнього напрямку Кібербезпека
Трохим Бабич, координатор освітнього напрямку Кібербезпека

"Курс від SANS - SEC275: Foundations: Computers, Technology, & Security ідеально доповнює програму навчання першокурсників і дозволить їм глибше вивчати спеціалізовані курси з кібербезпеки. Наша співпраця з ISSP передбачає не лише навчальні програми для студентів, а й залучення експертів компанії до розробки нової бакалаврської програми з аналізу вразливостей інформаційних систем", - прокоментував Трохим Бабич, координатор освітнього напрямку Кібербезпека факультету інформатики Національного університету "Києво-Могилянська Академія". 



По закінченню навчання студенти зможуть безкоштовно здати тест і отримати престижний сертифікат, який високо оцінюється роботодавцями у всьому світі. Пройти сертифікацію студенти повинні до кінця липня.


Ганна Мартинюк, в.о. завідувача кафедри САІТ
Ганна Мартинюк, в.о. завідувача кафедри САІТ

"Навчальна програма ISSP є унікальною можливістю для наших студентів отримати сертифікат GIAC Foundational Cybersecurity Technologies (GFACT) від американського SANS Institute. Завдяки навчанню за даною програмою студенти змогли одразу познайомитися більш детально з усім спектром знань, які їм знадобляться у майбутній професії. Адже програма допомагає систематизувати всі знання, які вони опановують протягом чотирьох курсів та виявити області, що потребують додаткового вивчення", - зазначила в.о. завідувача кафедри САІТ Маріупольського державного університету Ганна Мартинюк. 


Найкращі студенти після закінчення програми зможуть пройти стажування в ISSP.


Роман Сологуб, генеральний директор ISSP
Роман Сологуб, генеральний директор ISSP

«Дефіцит кіберспеціалістів у світі, за оцінками ISC², перевищує 4 млн людей. Важко дати точні дані по Україні, але можемо констатувати, що пропозиція кваліфікованих кадрів з початку повномасштабного вторгнення знизилась. Саме тому так важливо посилювати співпрацю між вузами та бізнесом, надаючи студентам не абстрактні теоретичні знання, а практичні навички, які вони зможуть використати на робочому місці», - прокоментував Роман Сологуб, генеральний директор ISSP.




Дана навчальна програма далеко не перша освітня ініціатива, реалізована ISSP в партнерстві з Toronto Metropolitan University та SANS Institute. В 2023 році за сприяння Міністерства цифрової трансформації України був реалізований пілотний проєкт Re/start in cyber, орієнтований на кар’єрних світчерів. Основна його мета – надати талановитим українцям якісні знання та практичні навички, що допоможуть їм знайти свою першу роботу у кібербезпеці.


Юлія Барташевська, канд. екон. наук, доцент, завідувач кафедри ІТ Університету імені Альфреда Нобеля
Юлія Барташевська, канд. екон. наук, доцент, завідувач кафедри ІТ

«Університет імені Альфреда Нобеля вдячний компанії ISSP та нашим партнерам з Toronto Metropolitan University за організацію курсу. Програма дуже насичена та цікава, з практичними кейсами, теоретичною та відео-інформацією для кращого розуміння матеріалу. Відгуки здобувачів щодо програми – позитивні», - зазначила Юлія Барташевська, канд. екон. наук, доцент, завідувач кафедри ІТ Університету імені Альфреда Нобеля. 




Юлія сподівається, що це лише початок плідної співпраці, і в майбутньому буде можливість розширити, як кількість залучених здобувачів, так і перелік спеціалізацій курсів.


«Україна має великий потенціал для розвитку IT галузі та кібербезпеки, а зміцнення підготовки кадрів за допомогою міжнародної експертизи однозначно сприятиме підвищенню кваліфікації молодих спеціалістів, їх професійному зростанню та появі нових цікавих стартапів у цій сфері», - продовжила Юлія Барташевська. 


В 2024 році планується другий етап навчальної програми Re/start in cyber. Усі деталі ми повідомимо на інформаційних ресурсах ISSP та на сторінці проєкту.

МИ ГОТОВІ ВАМ ДОПОМОГТИ

Будь ласка, зв’яжіться з нами, заповнивши форму або зателефонувавши в один із наших офісів.

Ваше повідомлення успішно надіслано!

footer01.png

Washington 

District of Columbia, USA

Kyiv

Ukraine

Tbilisi

Georgia

Wrocław

Poland

Almaty

Kazakhstan

Vancouver

British Columbia, Canada
 

i n f o @ i s s p . c o m

Toronto

Ontario, Canada

Copyright © 2024 ISSP. All rights reserved

bottom of page